Case Study 5

This Falmouth townhouse was recently purchased by a young professional couple of which this was there first home together. The couple were very excited to refurbish the kitchen and take out the downstairs bathroom to make way for a utility room.

This was their first home and project together and they had lots of ideas and a vision of how they would like their kitchen. With so many ideas to choose from we (Rock Construction) took the time to sit, listen and break down exactly how they wanted it too look, what was most important to them regarding fixtures, fittings and finishes and together we developed a design that was fitting to the period of the property and the clients taste.

Utility – originally this was a bathroom that backed on from the kitchen. The clients decided that for their needs they would like to have a utility room within the property and the bathroom would provide the perfect space and location to do so.

This room was very dark and together we thought it would be beneficial to create some natural light. due to the period of the property we had a bespoke stained glass window made.

The room was suffering from damp due to the high level of the garden that backed against this wall. Rock Construction created a tanking system prior to re-plastering to eliminate this.

One of the clients requests was that they would like to use natural products as much as possible. in the utility room this included Delabole slate cills, natural oak shelving and worktops and porcelain tiles for the floor to finish.

Kitchen- this was to be a total refurbishment, starting with a blank canvas. we helped the clients to design the layout of the kitchen. the room was long and narrow and we needed to incorporate the main features to be exposed which was very important to the clients, but we also needed these features to be in a position that was practical yet eye catching.

A two tier floor system was constructed to create a feeling of an almost separate dining area but also an area where their guests could be in close proximity to entertain. the result created a formal setting when required but also a sociable setting for less formal gatherings. again the clients wished to use Delabole slate for the dining area, porcelain for the kitchen floor, oak worktops with a granite top to finish the bespoke island.

A new lightening system with electric under floor heating. A lighting plan,well thought out was to match the chrome fixtures and fittings with a carefully thought out feature light over the island to be compatible with the appearance of the fridge.

All this has contributed to the fine finish we have achieved working alongside the clients ideas and the practicality of the kitchen and utility.

Information